Welkom
Op de website van
Christa Biesemans
Sopraan
Christa Biesemans studeerde aan het conservatorium van Gent bij Lucienne Van Dijck. Ze volgde vervolmakingcursussen bij Françoise Garner (Frankrijk); Kenneth Woollam en Sandy Stone. Ze werd laureaat op het Mariott-concours in Amsterdam en het Erna Spoorenbergconcours in Nijmegen.
Ze debuteerde bij de Opera voor Vlaanderen met de rol van Ottilie (Het Witte Paard) en vertolkte verschillende rollen bij operetteverenigingen in Nederland en Vlaanderen: vb Maritza (Gräfin Maritza); Lisa (Land des Lächelns); Viktoria (Viktoria und ihr Husar); Valencienne (Die Lustige Witwe) etc.
Zij zingt tevens oratoria,  liederen en opera. Ze concerteerde diverse malen met het Jeugd-en Muziekorkest van Antwerpen o.l.v. Ivo Venkov.
Ze is samen met de pianist Dirk Stuer  oprichtster van het vocaal kwartet "Operatti". Dit "Kwinktet" brengt op ludieke wijze èn in het Nederlands, muziek van chanson tot opera.
Christa is verbonden aan de Vlaamse opera waar ze meerdere kleine partijen vertolkte.
Zij geeft, samen met het trio Dobrev verschillende concerten met licht klassieke muziek: van musical over operette tot opera.
Zij was ook te gast op het Hobokense evenement "ten Zuiden van het Zuid".
Samen met trio Dobrev verzorgt zij reeds vele jaren de nieuwjaarsconcerten van het Antwerpse OCMW in het Elzenveld. Ze zijn ook te horen op de cd "Dobrev & Friends";

Christa werkt ook heel vaak samen met Trio Dobrev bestaande uit:
Ivo Dobrev, viool.
Kristina Dobreva, contrabas.
Ivo Venkov, piano.


Contact:
christa.biesemans@pandora.be
Mobile: 032486747015
Tel: 03238301758

Home    Over Christa   ATV  Agenda   Links